Dragons verlengt Belgische titel in het hockey

© BELGAA

Dragons heeft zondag zijn Belgische titel in het hockeykampioenschap voor mannenteams verlengd. Nadat de Antwerpenaren afgelopen week de heenwedstrijd van de finale van de play-offs op het veld van Racing Brussel hadden gewonnen (4-3), was een 3-3 gelijkspel in de terugwedstrijd in Brasschaat genoeg om de negende titel op het palmares van Dragons bij te schrijven.

Titelverdediger Dragons kwam voor eigen publiek als eerste tot scoren. De Ierse international Shane O’Donoghue (11.) zette een strafcorner om. Zijn landgenoot Conor Harte (15.) bracht de Brusselaars ook via een strafcorner op gelijke hoogte. De club uit Brasschaat kwam opnieuw op voorsprong via Henri Raes (20.) Anthony Versluys (28.) bracht Racing weer langszij. Op slag van rust kreeg Dragons een strafbal, maar Jeffrey Thys liet de uitgelezen kans onbenut. Na de koffie kwamen de bezoekers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Aldo Dalla Palma (50.) realiseerde de 2-3. In het slotkwart waren beide ploegen aan mekaar gewaagd, maar uiteindelijk scoorde Arthur Van Doren (65.) de gelijkmaker voor Dragons.

De Antwerpenaren veroveren zo hun vierde Belgische kampioenschap sinds 2011, hun tweede op rij. Racing, dat al 75 jaar wacht op een nieuwe landsitel, moet zich tevreden stellen met het tweede ticket voor de Euro Hockey League (EHL).

In de kleine finale verzekerde Léopold zich van de kwalificatie voor de EHL. De Brusselaars moesten in de heenwedstrijd het onderspit delven tegen Braxgata (3-0), maar sloegen in de terugwedstrijd terug door met 5-1 te winnen.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie