Vandaal vernielt drie bijenkasten, tienduizenden bijen gaan verloren

Vandaal vernielt drie bijenkasten, tienduizenden bijen gaan verloren

“Dit is echt meer dan bruut vandalisme”, zeggen Robin en Veronique. “Die daders wilden de bijen ook echt dood.” Foto: mvn

Brugge -

Een vandaal vernielde drie bijenkasten in Sint-Michiels. Daarmee zorgde hij ervoor dat tienduizenden bijen zullen sterven. “Geen idee wie ons dit zou willen aandoen”, reageren de twee imkers ontgoocheld.

Al drie jaar zijn ze samen imker. Robin Brabant en Veronique Ballegeer hebben ondertussen drie bijenkasten met daarin verschillende bijenvolkeren, goed voor tienduizenden bijen. Althans, die hàdden ze. Want afgelopen week ontdekten ze dat vandalen de bijenkasten vernielden en de bijen op die manier uitroeiden.

“Er stond zelfs een bus pesticiden naast de bijenkasten. Het gaat dus echt over meer dan bruut vandalisme. Die daders wilden de bijen ook echt dood”, zegt Robin.

Robin en Veronique leerden elkaar drie jaar geleden op een cursus bijenteelt kennen. Omdat bijen kweken nogal intensief is, besloten ze om samen bijen te kweken. Op een stuk grond langs de Chartreuseweg in Sint-Michiels van Veronique zetten ze drie bijenkasten in een hokje. Om de twee dagen gaan ze kijken naar hun bijen. “Je moet het van kortbij opvolgen. Zowel in de winter als in de zomer”, zegt Robin.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees