Na rellen in Merksplas, nu ook onrust in gevangenis Antwerpen

Na rellen in Merksplas, nu ook onrust in gevangenis Antwerpen

Foto: WAS

Antwerpen -

Zondagavond is het even onrustig geweest in de gevangenis in de Antwerpse Begijnenstraat. Tussen 21.00 uur en 21.30 uur werd de ordedienst om bijstand gevraagd nadat “enkele tientallen” gedetineerden niet naar hun cel wilden terugkeren. Het incident raakte vrij snel opgelost.

Net zoals in Merksplas wilde ook in Antwerpen een aantal gedetineerden niet van buiten terugkeren naar de cel. De politie kwam met een aantal manschappen ter plaatse en praatte op de gedetineerden in.

“Na een tijdje is een tiental personen spontaan teruggekeerd. De rest blokkeerde nog de doorgang, mogelijk om een punt te maken. Om wat ruimte te creëren is een beetje pepperspray gebruikt, maar enkel naar het onderlichaam en zeker niet richting gezicht. Daarop is ook de rest, onder politiebegeleiding, heel gemakkelijk naar hun cel teruggekeerd”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Omstreeks 22.50 uur was de interventie afgelopen.

De aanleiding voor de kortstondige onrust is niet gekend. Het is evenmin duidelijk of er onder de buitenblijvers gedetineerden waren die pas vanuit Merksplas zijn overgeplaatst, nadat het daar de avond ervoor tot een grote opstand met aanzienlijke vernielingen kwam.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees