Mysterie: zwarte schorpioen duikt op in flatgebouw

De zwarte schorpioen: niet gevaarlijk, wel beangstigend en vooral ver van huis. Foto: Dirk Van de Velde

Rumst -

Een schitterende zondagochtend, je komt uit bad en je trapt net niet op een zwarte schorpioen. France W. maakte het zondag mee in Rumst.

Buurman Jozef Mertens vertelt het verhaal. “France is nog altijd in alle staten”, vertelt hij. Zelf klinkt hij ook nog niet helemaal bekomen. “France stapte uit bad en trapte blootsvoets bijna op dat beest. De schorpioen schoot onmiddellijk weg. France was zo slim om er een bokaal over te zetten en mij te komen roepen. Ik heb er een karton onder geschoven en het beest in mijn appartement in een bokaal gezet.”

Dierenarts Bart Vander Kuylen uit Walem ging poolshoogte nemen. Zijn conclusie: “Het is absoluut een zwarte schorpioen, een euscorpius flavicaudis. Het lijf heeft de grootte van een muntstuk van twee euro. Die beestjes komen rond heel de Middellandse Zee voor. De steken zijn niet dodelijk, vergelijk ze gerust met een serieuze bijensteek. Het kan niet anders of het dier is meegekomen in een stuk bagage of tent uit het zuiden.Dat het van de loskade op de Rupel, hier tweehonderd meter verder, zou komen, lijkt me onwaarschijnlijk.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees