Hulpdiensten hebben handen vol tijdens ‘Bal der Bals’: tientallen feestvierders met snijwonden

Hulpdiensten hebben handen vol tijdens ‘Bal der Bals’: tientallen feestvierders met snijwonden

Foto: Bal der Bals

Waregem -

In Waregem Expo vond afgelopen zaterdag de negende editie van ‘Bal der Bals’ plaats. Voor velen van de 5.000 feestvierders liep “het grootste bal van het land” echter af met een sisser. De organisatie had de drankjes in glazen geserveerd in plaats van in plastic bekers. De vloer van de feestzaal lag al snel vol glas, en heel wat jongeren moesten verzorgd worden voor snijwonden. Dat meldt VTM Nieuws.

“Volgend jaar doe ik mijn veiligheidsschoenen aan” en “Gelieve de volgende keer plastic bekers te gebruiken in plaats van glazen. Mijn voeten en die van vele anderen danken u”. Heel wat feestvierders sneden het onderwerp van glas op de vloer aan op de Facebookpagina van het evenement.

“Het was echt verschikkelijk”, zegt M. L. (16) aan VTM Nieuws. “Ik kreeg zelf glas in mijn schoenen en zag veel mensen met bloedende benen. Iemand vlakbij mij had een bloedneus doordat ze een fles in haar gezicht gegooid kreeg.”

Hulpdiensten

De politie en een MUG kwamen ter plaatse om hulp te bieden. “We hebben overwogen om het feest stil te leggen, maar hebben dat niet gedaan omdat dat voor nog meer problemen zou zorgen”, zegt de politie van Waregem.

In samenspraak met de politiediensten besloot de organisatie om de lege glazen op de vloer samen te vegen. De organisatie laat intussen weten dat ze in overleg met de stad- en hulpdiensten de nodige maatregelen zal treffen voor komende edities. 

"De kwestie van de glasscherven is een spijtig en eenmalig minpunt", klinkt het. "Het serveren van glas was nochtans volledig in overeenstemming met het goedgekeurde veiligheidsplan en met de nodige toestemmingen. De keuze van de organisatie om alles in glazen te serveren was er een met de beste bedoelingen. Op voorbije edities werd aangetoond dat incidenten met glazen steeds tot een absoluut minimum beperkt konden worden." 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees