Deaf Red Devils krijgen geen steun van voetbalbond voor deelname WK in Italië

© Sbr

© evd

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Terwijl de Rode Duivels straks in Frankrijk genieten van chique hotels en hoge premies trekken de Belgian Deaf Red Devils, de nationale voetbalploeg voor slechthorenden, op eigen kosten naar het WK in Italië. Coach Nico De Weghe uit Dentergem luidt de alarmbel.

BERT FEYS

Dentergemnaar Nico De Weghe bereidt zich met zijn Belgian Deaf Red Devils voor op het wereldkampioenschap voetbal voor slechthorenden. De Weghe is zelf doof, maar dat houdt hem niet tegen om de jeugdploeg van voetbalclub Dentergem en het nationaal team van doven en slechthorenden via gebarentaal te coachen.

Wat hem wel dwars zit, is het feit dat zijn nationale ploeg het zonder middelen moet stellen. “Spijtig genoeg zie ik heel wat goede spelers afhaken omdat ze alles zelf moeten bekostigen. Ik hoop dat de KBVB (Koninklijke Voetbalbond, n.v.d.r.) ons in de toekomst financieel wil steunen.”

De Devils, die vanuit alle uithoeken van ons land komen, trainen regelmatig in Wilrijk. Onder andere Roeselarenaar Jonas Derycke verdedigt ons land. Ook de verplaatsing naar Wilrijk moeten ze allemaal op eigen kosten doen.

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie