Leerkrachten houden bezinningsmoment voor overleden kraanmachinist

In de Sint-Elisabethkerk in Kortrijk hebben de leraren van Rhizo Campus Oost in Kortrijk een ingetogen bezinningsmoment gehouden. Ze deden dat na de ramp die zich maandag voltrok op de schoolcampus. Er werden vier kaarsen gebrand: één voor de overleden kraanmachinist, één voor de arbeiders, een andere voor de leerlingen en een laatste voor de leraren.

Adjunct-directrice Lieve Hostyn sprak de vijftig aanwezigen kort toe. “Na het ongeval kwamen we samen in de kerk, omdat de school even niet meer die veilige haven was. Velen zagen de kraan breken en op de sporthal vallen. We willen nu dat erge beeld een plaats geven”, zei de directrice met de tranen in de ogen. “Ik ben dankbaar dat iedereen sereen voor elkaar zorgt. We geven nu iedereen de tijd om zijn verhaal te doen en te luisteren.”

De directrice wil dat er zoveel mogelijk gepraat wordt met elkaar en met de leerlingenbegeleiders. Dat moet helpen met een deel van de verwerking. Woensdag is er ook voor de leerlingen een bezinningsmoment in de kerk. Vandaag mochten de leerlingen thuisblijven. Voor degenen die toch naar school gingen, waren er een film en gezelschapsspelen. 

Bergingswerken

De machinist, een Bulgaarse man van 46, die maandag iets voor de middag in de neergestorte kraan zat, werd in de nacht van maandag op dinsdag vanonder het puin gehaald. De wetsdokter stelde vast dat hij op slag dood was. “De hulpdiensten en de aannemer werkten samen om de kraanman uit zijn cabine te bevrijden. Heel emotioneel voor de werknemers”, vertelt Thomas Detavernier van politiezone Vlas. 

Sinds dinsdagochtend zijn er opnieuw bergingswerken bezig. Er bestaat nog steeds gevaar op instorting. Uit voorzorg is het achtergelegen warenhuis Rivan gesloten. “Een van de muren zou kunnen naar buiten vallen op het gebouw. We onderzoeken verschillende pistes hoe we dat kunnen tegengaan”, aldus Detavernier.

De aannemer mikt erop om dinsdagavond de gevaarlijke zone te kunnen afzetten, zodat de leerlingen woensdag veilig de speelplaats op kunnen. “De gedemonteerde stukken zullen in het depot in elkaar worden gezet om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.”

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees