Nederlandse wielrenner (21) overleden

Nederlandse wielrenner (21) overleden

Foto: cyclingteam-jopiels.nl

De Nederlandse wielrenner Gijs Verdick is overleden, dat meldt zijn team Cyclingteam Jo Piels. De 21-jarige belofte werd een week geleden tijdens een wedstrijd in Polen tot twee keer toe getroffen door een hartstilstand. De situatie was meteen zeer zorgwekkend en uiterst kritiek en Verdick werd in een kunstmatige coma gehouden. Zondag werd hij vanuit Tarnów (Polen) teruggevlogen naar Nederland, daar overleed hij maandag in het Isala ziekenhuis in Zwolle.

De jonge renner kwam uit voor Cyclingteam Jo Piels, een ploeg die uitkomt op het continentale niveau. De ploeg trok zich direct terug uit de Carpathian Couriers Race en is enorm geraakt door het verlies van hun coureur.

“Wij zijn enorm geraakt door dit verlies en zeer verdrietig, voor het hele team is het onwerkelijk wat er is gebeurt”, klinkt het bij Cyclingteam Jo Piels. “Voor Gijs was de overgang naar Cyclingteam Jo Piels de droom om een stap hogerop te komen uitgekomen. Gijs was een fijne jongen om mee naar de koers te gaan en wij zullen hem enorm gaan missen. Ons medeleven gaat uit naar de familie, wij wensen jullie veel kracht en sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.”

Het peloton verloor eind maart met Daan Myngheer en Antoine Demoitié al twee jonge Belgen: Myngheer stierf na een hartfalen in het Internationaal Wegcriterium, Demoitié liet het leven na een aanrijding door een motor in Gent-Wevelgem. Vorige week overleed ook de 15-jarige belofte Matiz Vander Poorten na een aanrijding met een lijnbus...

De familie heeft aangegeven dat Gijs Verdick zijn organen doneert om andere levens te redden.

Corrigeer