Sven Mary ontkent verdediging slachtoffers aanslagen Brussel, maar sluit voorlopig niets uit

Sven Mary - Salah Abdeslam

Meester Sven Mary gaat vooralsnog geen slachtoffers van de aanslagen van 22 maart verdedigen. Dat meldt de strafpleiter aan Belga. Hij sluit evenwel niet uit dat hij daarin zou toestemmen, als het hem zou gevraagd worden en als de ontwikkeling van het onderzoek rond zijn cliënt Salah Abdeslam dat toelaat.

"Ik ben nog niet gecontacteerd door enig slachtoffer en heb zeker nog niet toegestemd om slachtoffers te verdedigen", zegt de advocaat. "Als het mij gevraagd wordt, zou ik het zeker overwegen maar dat zal afhangen van de situatie met meneer Abdeslam. Als hij niet in verdenking zou gesteld worden voor de aanslagen in Brussel, staat niets mijn tussenkomst als advocaat van een burgerlijke partij in dat dossier in de weg."

Sven Mary is advocaat van Salah Abdeslam, maar is sinds de uitlevering van de terreurverdachte aan Frankrijk veel minder betrokken in het dossier. In Frankrijk heeft Abdeslam een andere advocaat.

Aanslagen Parijs en Brussel

Op 22 maart 2016 kwamen bij twee aanslagen in de Brusselse metro en de luchthaven van Zaventem 32 mensen om het leven. Vier maanden eerder stierven 129 mensen bij aanslagen in de Franse hoofdstad Parijs. Salah Abdeslam is een van de verdachten van die aanslagen.

Volgens een aantal bronnen had Abdeslam ook moeten deelnemen aan de aanslagen in Zaventem en Brussel, maar hij werd een aantal dagen voordien opgepakt.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

.

POPULAIRE VIDEO'S