Tripel ter gelegenheid van tien jaar Klitsenbergkermis

Tripel ter gelegenheid van tien jaar Klitsenbergkermis

Comité Klitsenberg proeft het nieuwe Klitsenbergbier. Foto: ppg

Kortenaken -

Comité Klitsenberg uit Kortenaken pakt met een nieuw Klitsenbergbier uit naar aanleiding van de tiende editie van de Klitsenbergkermis aan de Krawatenstraat.

Liefhebbers van bier kunnen het nieuwe gerstenat zaterdag naar hartenlust proeven in een feesttent ter hoogte van huisnummer 64. “Het nieuwe bier is een tripel van 7,5 graden”, zegt Michel Brughmans, een van de stuwende krachten achter Comité Klitsenberg. “Je kan het bier alleen verkrijgen tijdens de Klitsenbergkermis. De drank commercialiseren, is niet meteen aan de orde. De tripel is een product van Brouwerij Sint-Canarus uit Deinze. Het eerste Klitsenbergbier, dat niet meer verkrijgbaar is, was een honingbier.”

De Klitsenbergkermis ontstond in 2006 om de bewoners van de Klitsenberg, een dialectnaam voor de heuvelige Krawatenstraat, de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten en kennis te maken met nieuwkomers. Na de eerste editie in gemeenschapscentrum Den Hoek kwam uit meerdere hoeken de vraag om een locatie voor de kermis te zoeken aan de Krawatenstraat. Paul Hermans stelde een terrein ter beschikking en de tweede editie, in een feesttent, kwam van de grond in 2008.

“De formule bestaat uit een barbecue voor de bewoners, gevolgd door een fuif”, zegt Brughmans. “Voor de barbecue tellen we al 340 inschrijvingen. Tijdens de fuif zorgen we voor een verrassing met een special act omwille van het tienjarige bestaan van de kermis.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio