tafeltennis

Druk weekend met Youth Cup in Hasselt en cupfinales in Bilzen

Druk weekend met Youth Cup in Hasselt en cupfinales in Bilzen

Tim Janssens Foto: rem

Zaterdag start in Hasselt de International Youth Cup, maar het klapstuk van het Pinksterweekend zijn de nationale bekerfinales in de zaal van RS Bilzen. Zondag om 18 uur speelt Le Logis Oudergem met Jean-Michel Saive de bekerfinale tegen uitdager Sokah Hoboken.

Voorzitter Gerard Stevens van RS Bilzen is terecht vereerd dat hij de organisatie van de nationale bekerfinales kon binnenhalen.

“Om de tiende verjaardag van onze fusie én de verhuis naar onze nieuwe zaal te vieren, dieden we een aanvraag in bij de KTTB om de bekerfinales te mogen organiseren. De bond kwam hier de zaal bekijken en we kregen vrijwel onmiddellijk de organisatie toegewezen.”

“Voor een club als Bilzen is dit fantastisch. Niet alleen de aanwezigheid van Jean-Michel Saive, maar ook het groot aantal A-spelers in de vrouwen - én mannenfinale maken van deze bekerfinales een uniek event voor Limburg. We hopen zondag zowat 300 mensen over de vloer te krijgen”, besluit Gerard Stevens.

De vrouwenfinale tussen Minerois en kampioen Antwerpen staat om 14.30 uur op het programma. De mannenfinale start om 18 uur. De inkom in zaal De Wijngaard in Bilzen bedraagt 5 euro.

Succes

Van zaterdag tot maandag staat in diverse Hasseltse sporthallen de International Youth Cup op het programma. Het gerenommeerde tornooi is inmiddels aan zijn 24ste editie toe en lokt ook dit jaar weer 550 jonge spelers en speelsters uit heel Europa naar Hasselt.

Volgens Tim Janssens van organisator TTC Hasselt ligt de sleutel van het succes bij het aantal wedstrijden dat de deelnemers kunnen spelen. “Op ons tornooi ben je zeker van een heel weekend tafeltennisplezier. Ook als je alles verliest, kom je drie dagen aan spelen toe.”

“We zien elk jaar veel dezelfde gezichten terug. Er ontstaan vriendschapsbanden op ons tornooi en ook daarom komen ze graag naar ons”, weet Tim Janssens.

Er wordt in een enkel - en een teamcompetitie gespeeld in de zes sporthallen van Stevoort, Alken, Runkst, Kuringen, Sint-Lambrechts-Herk en Alken. De lange reeks wedstrijden begint telkens om 10 uur en eindigen om 17 uur. Zondagnamiddag staan de finales in het enkelspel op het programma. Maandag spelen de teams dan hun finales.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio