Vanaf maandag kwalificaties op Roland Garros: deze Belgen komen al in actie

Vanaf maandag kwalificaties op Roland Garros: deze Belgen komen al in actie

Foto: Belga

Dertien, dat is het aantal Belgen dat van start zal gaan op Roland Garros. Op maandag 16 mei gaan de kwalificaties van start op het Parijse gravel, waar al acht Belgen in actie zullen komen. Vanaf zondag 22 mei is het tijd voor het echte werk op de hoofdtabel.

Mannen

Bij de mannen zijn we met David Goffin (ATP 13) zeker van één Belg op de hoofdtabel. Goffin krijgt mogelijk nog wel het gezelschap van enkele andere landgenoten die via de kwalificaties een plaatsje op de hoofdtabel proberen te bemachtigen. Kimmer Coppejans(ATP 192), Steve Darcis (ATP 177), Ruben Bemelmans (ATP 187), Arthur De Greef (ATP 196) en Yannick Mertens (ATP 220) moeten drie kwalificatierondes zien te overleven.

Ook in het rolstoeltennis bij de mannen kunnen we een landgenoot aan het werk zien. Het is nog wel even wachten op Joachim Gerard (ITF 3) want hij zal pas tussen 2 juni en 4 juni aantreden op het aparte toernooi vor rolstoeltennissers. Gerard zal proberen beter te doen dan vorig jaar toen hij in de eerste ronde sneuvelde tegen de nummer één van de wereld.

Vanaf maandag kwalificaties op Roland Garros: deze Belgen komen al in actie
Kimmer Coppejans won Roland Garros al eens bij de junioren. Foto: BELGA

Vrouwen

Bij de vrouwen zijn we al zeker van drie landgenotes op de hoofdtabel, Yanina Wickmayer (WTA 51), Kirsten Flipkens (WTA 59) en Alison Van Uytvanck (WTA 71) zijn door hun ranking meteen geplaatst. Van Uytvanck is nog aan het herstellen van een operatie aan de voet, maar er wordt wel verwacht dat ze zal deelnemen aan het tornooi waar ze vorig jaar de kwartfinale bereikte. Ysaline Bonaventure (WTA 156), Elise Mertens (WTA 180) en An-Sophie Mestach (WTA 168) moeten nog vol aan de bak in de kwalificaties.

De loting voor de kwalificaties bij de mannen en vrouwen zal op zondag 15 mei, één dag voor de start, plaatsvinden.

Vanaf maandag kwalificaties op Roland Garros: deze Belgen komen al in actie
Ook An-Sophie Mestach moet zich nog zien te plaatsen voor de hoofdtabel. Foto: USA Today Sports
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.