Gidsen en Rode Kruis krijgen binnenkort stek in oud-gemeentehuis

Gidsen en Rode Kruis krijgen binnenkort stek in oud-gemeentehuis

De renovatiewerken nemen wellicht een half jaar in beslag. Foto: rds

Affligem -

Het leegstaande oud-gemeentehuis van Hekelgem wordt gerenoveerd en zal ter beschikking worden gesteld van het Rode Kruis van Affligem en de Affligemse Gidsen. Affligem knapt het gebouw uit 1892 op met eigen middelen en mensen.

Het oud-gemeentehuis van Hekelgem staat leeg sinds de bibliotheek van Affligem drie jaar geleden haar intrek kon nemen in een nieuwbouw op de Bellekouter. De oude gemeenteschool achter het gebouw wordt gebruikt door de Academie August De Boeck waarvan de gebouwen het voorbije jaar al grondig werden opgeknapt door de eigen werklieden. Ook de drie achterste lokalen van het oud-gemeentehuis kwamen ter beschikking van de toezichter en de administratie van de academie. Blijven er dus nog zes lokalen, twee grotere en vier kleine, die dreigen te verkommeren.

“We willen vermijden dat het gebouw verder aftakelt door leegstand”, zegt burgemeester Walter De Donder (LB). “Er is na een bevraging een consensus om de lokalen toe te wijzen aan de Affligemse Gidsen en het Rode Kruis Affligem.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio