VoetbalEindronde 4de klasseSpouwen-Mopertingen - SC Dikkelvenne - Voorzitter Geert Gevaert trekt met een gehavende ploeg naar Limburg

“Op verplaatsing op ons best”

“Op verplaatsing op ons best”

Geert Gevaert: “Ik had moeilijke dagen na de wedstrijd tegen Damme, maar bekijk het nu door een positieve bril.” Foto: Hendrik De Rycke

Gavere -

De kalendermaker heeft het niet op SC Dikkelvenne begrepen. In de eerste ronde werd SCD vrijgeloot, maar nu wacht de verre verplaatsing naar Spouwen-Mopertingen. Winst betekent dat men op bezoek moet bij Sint-Lenaarts of Zwarte Leeuw.

SCD maakte geen te beste beurt op het einde van het seizoen. Een 3 op 18 is geen goede basis om aan de eindronde te beginnen.

Geert Gevaert: “Ik heb me voorgenomen om niet meer terug te komen op de voor ons pijnlijke ontknoping van de competitie. Van Spouwen-Mopertingen weet ik dat ze dicht bij een bekerstunt waren op Anderlecht. Pas helemaal op het einde van de bekerwedstrijd kon RSCA het verschil maken. Ze beschikken over een sterk aanvallend compartiment.”

“Uiteraard hadden we liever voor eigen volk gespeeld, maar misschien is het wel beter om op verplaatsing te spelen. De Hofkouter was ons het voorbije seizoen niet altijd even goed gezind. Dat trainer Lieven Gevaert de voorbije week met een fel gehavende kern werd geconfronteerd, baart me het meeste zorgen. Anderzijds biedt het mogelijkheden aan spelers, die dit seizoen weinig aan de bak kwamen. We lieten niets aan het toeval over en trainden in De Pinte drie keer op kunstgras.”

Winst betekent dat SCD een optie neemt op promotie naar tweede klasse amateurs.

“Voor ons is de eindronde tweede zit. Studenten die daarmee geconfronteerd worden, hebben ook kans op slagen. Wij dus ook. We zorgen voor een extra premie als we erin slagen om te promoveren. De eindronde is voor onze club financieel belastend. Naar ik hoor, verwacht men in Spouwen-Mopertingen slechts een honderdtal thuissupporters. Van de recette, twee-derden voor SCD, zal het niet komen. We vertrekken zondagmorgen met een autocar naar Limburg. In Hasselt is er een tussenstop voorzien. Ik had moeilijke dagen na de wedstrijd tegen Damme, maar bekijk het nu door een positieve bril. SCD was synoniem voor succes. We kregen een tik, maar zullen terugvechten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio