Jaar vertraging dreigt voor veilige fietspaden

Onteigeningen lopen maanden vertraging op

Onteigeningen lopen maanden vertraging op

Fietsen op een smalle strook op de Poederleesteenweg in Lichtaart. De onteigeningen voor de aanleg van de nieuwe fietspaden laten op zich wachten. Foto: Bvdl

Kasterlee / Lille / Laakdal -

De aanleg van veilige fietspaden tussen Lichtaart (Kasterlee) en Poederlee (Lille) laat mogelijk nog maanden langer op zich wachten dan was gepland. De laatste onteigeningsdossiers zijn door de Vlaamse overheid nog niet behandeld. "De dossiers zitten nog in de dozen", zucht burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee.

Burgemeester Ward Kennes deed een ontnuchterende vaststelling toen hij donderdag bij de Afdeling Vastgoedtransacties van de Vlaamse Belastingsdienst informeerde naar de stand van zaken over de laatste stroken voor het fietspad tussen Lichtaart en Poederlee die nog moeten worden onteigend.

“Ik had eigenlijk gehoopt dit dossier in vijf tot zes jaar rond te krijgen. Ik hoop dat de werkzaamheden uiteindelijk in 2017 toch kunnen starten. We hopen de bouwvergunning nog voor de zomervakantie te krijgen. De budgetten van de Vlaamse overheid zijn voor de aanleg al lang vrijgemaakt”, legt Ward Kennes uit. “Maar de achterstand begint ook op de mensen zelf te wegen. Veel bewoners denken dat we niet meer geïnteresseerd zijn in het project terwijl we er alles aan gedaan hebben."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio