CLUBNIEUWS. Boussoufa opnieuw out, Belhocine naar Anderlecht?

CLUBNIEUWS. Boussoufa opnieuw out, Belhocine naar Anderlecht?

Mbark Boussoufa trainde de hele week individueel door last aan de hamstrings en komt dus niet in aanmerking voor de selectie van AA Gent tegen Zulte Waregem. Foto: Belga

Haalt Anderlecht Karim Belhocine weg bij KV Kortrijk? Het zou zomaar kunnen, want de samenwerking tussen de Franco-Algerijn en hoofdcoach Patrick De Wilde verloopt niet bepaald soepel. En Mbark Boussoufa mist zondagavond de wedstrijd tussen AA Gent en Zulte Waregem. Onze dagelijkse lading clubnieuws!

Belhocine kandidaat T2 bij Anderlecht

Bij KV Kortrijk willen ze graag het contract van Karim Belhocine openbreken. De Franco-Algerijn levert goed werd, maar moet het trainerschap wel delen met hoofdcoach Patrick De Wilde. De samenwerking is niet altijd simpel. Daarom vreest KVK Belhocine nog te verliezen, en daarbij valt regelmatig de naam Anderlecht. Paars-wit zoekt straks een nieuwe T2 omdat het contract van Geert Emmerechts afloopt.

Boussoufa mist vierde Play-off 1-match

Mbark Boussoufa heeft de hele week individueel getraind door last aan de hamstrings en komt niet in aanmerking voor de selectie van AA Gent tegen Zulte Waregem. Dat zou dan de vierde Play-off 1-match zijn die hij mist in acht speeldagen. Voor Thomas Matton (scheurtje abductor) zit het seizoen er zelfs op, tenzij AA Gent nog aan de bak zou moeten tegen de winnaar van Play-off 2. Asare liep gisteren voor het eerst buiten, maar coach Hein Vanhaezebrouck wil eerst afwachten of hij daar geen reactie van ondervindt. Reservedoelman Yannick Thoelen had even last aan de abductor, maar raakt fit. Vandenbussche (rug) allicht niet.

Lukaku en Canesin zijn opnieuw speelklaar

Voor de match tegen Genk heeft KV Oostende-coach Vanderhaeghe opnieuw meer mogelijkheden. Canesin (voet), Cyriac (voet), Lukaku (lies) en Pedersen (adductoren) zijn fit. Wel kampen Milic (hamstrings) en Vandendriessche (kuit) met spierblessures. Het is onzeker of beiden speelklaar geraken tegen zaterdagavond. Capon (kuit) is sowieso niet speelklaar. Indien Vandendriessche niet speelt, krijgt De Schutter wellicht een nieuwe basisplaats als rechterflankverdediger. KV Oostende noemt de trofee voor de meest verdienstelijke KVO-speler van het seizoen voortaan de Puis-Verbiest-trofee. De internationals Wilfried Puis en Laurent Verbiest behoren tot de allerbeste spelers die het Oostendse voetbal ooit gekend heeft.

Bossut: “Nooit contact gehad met Antwerp”

Sammy Bossut staat sinds vorig weekend weer onder de lat bij Zulte Waregem. De doelman speelde voor het laatst op 21 februari. Doordat Bossut veel op de bank zat, roezemoesde het van de geruchten dat hij Essevee zou verlaten. En dat voor tweedeklasser Antwerp. “Ik heb nooit contact gehad met Antwerp-voorzitter Decuyper. Bij Essevee heb ik nog drie jaar contract en ik ben hier heel gelukkig. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog altijd een grote meerwaarde te bieden heb.” Al incasseerde de derde doelman op het WK in Brazilië heel wat goals. Daardoor zette Dury Steppe in doel. Maar volgens Bossut ligt de oorzaak niet bij de keeper. “Als je veel doelpunten slikt, krijg je al doelman makkelijk de zwarte piet toegeschoven. We zijn van elkaar afhankelijk achterin, het is een ploegsport. Na de wissel kregen we ook veel doelpunten tegen.”

Mame Thiam vertrok afgelopen week naar Italië voor bijkomende onderzoeken aan zijn knie. De aanvaller die door Zulte Waregem wordt gehuurd van Juventus wordt dit weekend terug op de club verwacht. Zijn seizoen is sowieso voorbij door een scheurtje. Verstraeten (enkel), Brebels (enkel), D’Haene (knie) en Buyl (adductor) volgen een individueel programma.

Fall terug naar Charleroi

Flankaanvaller Mamadou Fall, die drie jaar geleden in Charleroi neerstreek en afgelopen seizoen aan White Star werd uitgeleend, zal volgend seizoen opnieuw in de A-kern van Charleroi worden opgenomen.

Malinwa werkt aan komst Croizet en Schrijvers

KV Mechelen brengt dit weekend een verhoogd bod uit op OHL-aanvaller Yohan Croizet. De speler zelf wil alvast graag komen. Ook de komst van Siebe Schrijvers (op huurbasis van Genk) hopen ze bij KV snel af te ronden. Middenvelder Ibrahima Cissé liet het Mechelse bestuur intussen wel weten dat hij zijn contract niet zal openbreken en dat hij naar Standard wil. De clubs gaan onderhandelen. Lionel Nshole mag vertrekken.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.