Ouders van meisje van dertien maanden dienen klacht in tegen Gentse crèche

Gent -

De ouders van een meisje van 13 maanden hebben afgelopen weekend een klacht ingediend tegen de crèche in Gent waar hun dochter wordt opgevangen. Dat meldt VTM Nieuws maandag. Het kind kwam vrijdag vol blauwe plekken thuis, en de crèche had daar geen verklaring voor. De politie en de Gentse schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd onderzoeken de klacht.

Vrijdagavond 13 mei haalde een familielid het kind op aan een stedelijk kinderdagverblijf in Gent. De peuter bleek overal blauwe plekken te hebben: op de beentjes, armpjes, buik en rug. De ouders beweren niet dat het kind mishandeld werd, maar ze willen wel weten wat er is gebeurd. Bij de crèche zelf luidt het dat men nergens weet van heeft.

De bevoegde schepen in Gent neemt de zaak ernstig. “Er is een klacht ingediend bij de politie, dus sowieso zal de politie het onderzoeken. Maar ook wij gaan intern contact opnemen met de verantwoordelijke en nagaan: wat is er gebeurd, wanneer en hoe is dit kunnen gebeuren. Het spreekt voor zich dat we gepaste maatregelen gaan nemen”, aldus schepen Elke Decruynaere.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees