REACTIES. Jungels: “Wat Brambilla deed, dat zie je anders nooit in de koers”

REACTIES. Jungels: “Wat Brambilla deed, dat zie je anders nooit in de koers”

Jungels bedankt ploegmaat Brambilla na de finish Foto: Photo News

Bob Jungels is de nieuwe drager van de roze trui. De 23-jarige Luxemburger van Etixx-Quick.Step neemt het roos over van zijn ploegmaat Gianluca Brambilla. “Ik kom woorden tekort om mijn vreugde te omschrijven”, aldus Jungels na afloop, “dit is een roze trui voor het hele team.”

Eerder al droeg Marcel Kittel de roze trui en mocht Gianluca Brambilla het shirt aantrekken. Nu heeft de Belgische formatie een derde renner die van de leidersplaats mag genieten. “Dit is echt teamwerk”, loofde Jungels zijn ploeg, “we zijn vandaag door heel wat ploegen aangevallen, iedereen heeft zich te pletter gewerkt om die trui te behouden in de ploeg. Ongelooflijk. Wat Gianluca deed (hij werd gelost op de voorlaatste klim, maar kwam terug om Jungels te helpen) voor mij in het slot, dat zie je wellicht nooit elders in een koers: de leider van een etappewedstrijd die zich opoffert voor de tweede in de stand. Als hij dat niet doet, had het er anders kunnen uitzien. Dit kan alleen in een team als Etixx-Quick.Step waar we vrienden zijn en allemaal voor elkaar werken. Dit is ongetwijfeld één van de mooiste dagen uit mijn carrière.”

Jungels is nog maar de tweede Luxemburger die het roos mag dragen. Eerder deed Charly Gaul hem dat een eerste keer voor in 1956, ook toen was hij net als Jungels 23 jaar oud. Hij won ook die Giro van 1956 en deed dat nog eens opnieuw in 1959. “We hebben met de ploeg nu drie verschillende renners in het roos”, zei Jungels nog, “dit overtreft onze stoutste verwachtingen, zeker die van mij persoonlijk ook. Waar dit gaat eindigen? Daar weet ik het antwoord niet op, laat me nu vooral genieten van dit moment. Er komen nog veel zware dagen aan.”

Corrigeer