tennis - Nathalie Duvigneaud wil met Stade Leuven naar eindronde nationale interclub

“Ervaring genoeg in ons team”

© Vel

Tennisspelers en -speelsters die interclub speelden in de topreeksen, willen daar steeds naar terug. Zo ook Nathalie Duvigneaud. Zij wil met het klasrijk en ervaren team van Stade Leuven naar de eindronde in derde.

JOHN ROLAND MARIS

Klasrijk en ervaren kan men het team van Stade Leuven inderdaad noemen. Nathalie Nathalie Duvigneaud, Nathalie Roels en Pascale Veraverbeke bijvoorbeeld, maken al een tijdje het mooie weer in het vrouwentennis uit het gewest Vlaams-Brabant. Zij draaien er als A- of hoge B-speelsters mee in de buurt van nationale topspeelster Nicky Van Dyck. Wie de Betekomse kent, weet dat je daarvoor goede tennispapieren moet kunnen voorleggen.

Onder andere Nathalie Duvignaud speelde eindrondes en titelmatchen met Panorama Overijse en Stade Leuven en won ettelijke A-tornooien in Vrouwen 1.

“Momenteel beperk ik me bewust tot de interclubwedstrijden van Stade Leuven”, zegt speelster uit Sterrebeek. “Ik zal af en toe nog wel eens op een tornooi uit Het Nieuwsbladcriterium opduiken om te supporteren voor clubgenotes, maar zelf nog deelnemen, zal ik weinig of niet doen. Telkens een week spelen en dan ook nog af en toe in het weekend een finale afwerken, wordt moeilijk te combineren met mijn gezinsleven en mijn werk als ziekenhuiskinesiste.”

Maar Stade Leuven naar de interclubeindronde in september helpen loodsen, wil Nathalie Nathalie Duvigneaud nog wel.

“Spelen in ploeg, geeft een andere dimensie aan het tennis”, weet ze uit ervaring. “Het wordt wel een hele klus om ons te plaatsen. De wedstrijd van volgende zaterdag wordt cruciaal”, oordeelt Nathalie Duvigneaud.

“We moeten gaan winnen bij leider TC Raeren om nog een kans te maken. Moeilijk, maar ondoenbaar is het niet. Als we het niveau halen van onze gewonnen thuiswedstrijd tegen Wingfield vorige zaterdag, dan zie ik het zitten. Cynthia Saucedo en Aurelie Chardome hielpen ons de afwezigheid van Nathalie Roels goed opvangen. Ook onder meerJosefien Wauters heeft al meegedaan. "

De ervaren speelsters uit het eerste team van Stade Leuven doen meer dan de kwalificatie trachten af te dwingen, zij zijn ook de voorbeelden voor de jongeren van de club.

“Het is inderdaad de bedoeling van de club om op termijn met een verjongd team uit eigen groep aan de slag te kunnen gaan. Daarom krijgen nu al enkelen van hen de kans om ervaring op te doen en van ons te leren hoe het er aan toe gaat in een ploegcompetitie tegen sterke tegenstandsters”, aldus nog Nathalie Duvigneaud.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio