Genkse kunstenares onthult beeld aan hulpcentrum voor kinderen

Genkse kunstenares onthult beeld aan hulpcentrum voor kinderen

Kunstenares Sonnie Melerowitz (links) met haar kunstwerk aan De Stap in Genk. Foto: JEFFREY GAENS

Genk -

Gisterenavond werd aan het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) De Stap in Genk een bronzen kunstwerk ingehuldigd. Dat beeld is van de hand van de Genkse kunstenares Sonnie Melerowitz (50), die een heel persoonlijke band heeft met hulpverlening voor kinderen. “Omdat mijn vader alcoholicus was, ben ik als vierjarige bij mijn grootouders geplaatst. Maar de gruwelijke beelden van mijn vader die mijn moeder slaat, die vergeet ik nooit meer.”

In CKG De Stap in Genk kunnen maximaal zes kinderen tegelijkertijd verblijven. Daarnaast wordt nog een dertigtal gezinnen met kinderen tot twaalf jaar begeleid.

“Het beste is nog altijd om het kind niet weg te halen uit de vertrouwde omgeving”, zegt directeur Adelheid Hoewaer. “De opvang van kinderen gebeurt dan ook enkel in crisissituaties, waarbij de veiligheid van het kind thuis niet meer gegarandeerd kan worden. Dat kan bijvoorbeeld zijn omwille van partnergeweld bij de ouders. Als het na zes weken niet mogelijk is om het kind opnieuw naar huis te laten gaan, wordt er een langdurige oplossing gezocht in een andere CKG of bij een pleeggezin.”

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Limburg van woensdag 18 mei

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio