Zo checkt Tim Wellens de concurrentie tijdens de koers: "Zoek die kleine oranje eens op"

Opmerkelijk fragment tijdens "Jonge Benen" in het tv-programma "Iedereen Beroemd" op één. Daarin worden ondermeer Sean De Bie en Tim Wellens gevolgd en gisteren kregen we beelden te zien van de zege van Wellens in de Giro. En wat blijkt: tegenwoordig checken de renners de concurrentie tijdens de koers via... Google.

Wellens trok in de zesde etappe van de Giro ten aanval samen met ploegmaat Pim Ligthart en drie anderen (zoals die ochtend op de kamer overigens gepland was samen met De Bie) maar was er niet gerust op en vroeg assistentie aan de ploegwagen. 

"Ik twijfelde of ik voorin de sterkste was, vooral die kleine oranje maakte me bang, en daarom heb ik gevraagd aan de ploegleider zoek hem eens op op Google. Toen zei de ploegleider normaal ben jij de sterkste en hij heeft gelijk gekregen."

"Die kleine oranje" was Alessandro Bisolti, een 31-jarige Italiaan van Nippo-Vini Fantini die nog nooit een grote rit heeft kunnen winnen.

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.