Nieuw team van Bart Wellens en Gianni Vermeersch voorgesteld

Nieuw team van Bart Wellens en Gianni Vermeersch voorgesteld

Foto: Wellens Online

Vanmiddag is een nieuw veldritteam boven de doopvont gehouden. Het gaat om het derde team van de broers Roodhooft en krijgt de naam Steylaerts Cycloteam. De sponsor heeft een contract van één jaar met het team, maar de ambitie is om langer in het veld te blijven. Zoals al eerder aangekondigd wordt Bart Wellens er ploegleider en is Gianni Vermeersch de grote naam binnen het team. Ook de Nederlandse Maud Kaptheijns, derde op het WK voor beloften voor vrouwen in Heusden-Zolder, zal deel uitmaken van het team.

Zoals hij zelf al een tijdje aankondigde via Twitter, maakt tweevoudig wereldkampioen veldrijden Bart Wellens een comeback in het veld. Niet als renner, maar wel als sportief manager. Dat vertelde hij woensdagmiddag op een persmoment in Berlaar. Het team, in handen van de broers Roodhooft, bestaat momenteel uit twee renners: Gianni Vermeersch en de Nederlandse Maud Kaptheijns, die tweede werd na Femke Vandendriessche op het EK in Huijbergen en tot voor kort bij broer Geert Wellens fietste.

Wellens niet aan de slag bij Ridley
"We beginnen heel bescheiden", aldus Wellens. "Ik wil geen stappen overslaan. De ambitie is om te groeien, een grotere speler te worden in veldritland. Maar voorlopig beginnen we kleinschalig. Dit is ook nieuw voor mij en ik wil hier 100 procent mee bezig zijn."
In tegenstelling tot verscheidene berichten is Wellens niet aan de slag bij fietsconstructeur Ridley. "Dat verhaal is een beetje een eigen leven gaan leiden", zegt Wellens. "Ik heb daar stage gedaan, maar daarna hield het wel op. Het was een mooie ervaring, maar ik heb er geen job. Dit nieuwe veldritteam wordt mijn job en krijgt mijn volledige toewijding. Ik wil niet met 25 verschillende dingen tegelijk bezig zijn, maar me volledig focussen op dit project. Het is een nieuw team met een nieuwe sponsor. Ik wil hier volledig in meedraaien. Mijn taak bestaat erin om onze renners en rensters een superseizoen te laten rijden. Gianni en Maud zijn zeer enthousiast en gedreven, ze willen er beiden iets moois van maken."
Voorlopig is er één sponsor. "De ambitie is om te groeien, nog meer sponsors en nog meer renners of rensters aan te trekken. Ik zou toch graag in september met vier of vijf veldrijders werken. Het project staat nu nog in zijn kinderschoenen en dat maakt het spannend. Vroeger werd alles voor mij gedaan, nu moet ik zelf uitzoeken hoe alles werkt. Ik kijk er naar uit", besluit Wellens.

Gianni Vermeersch blij met tweede kans
Gianni Vermeersch wordt de kopman van het Steylaerts Cycloteam, de nieuwe ploeg van Bart Wellens. "Ik ben blij met deze nieuwe kans", zegt hij woensdag. "Ik wil me opnieuw tonen in de winter."
Gianni Vermeersch was, ondanks een nog lopend contract, niet langer welkom bij Marlux-Napoleon Games en wordt de kopman van Steylaerts Cycloteam. Zijn zomerprogramma rijdt hij sinds kort voor Veranda's Willems, in het najaar verdedigt hij de kleuren van het veldritteam van de broers Roodhooft.
"Ik ben blij dat ik snel de zekerheid kreeg dat ik opnieuw kon crossen bij dit team", stelt hij. "Het is een mooi project. Ik ben enorm gemotiveerd, zeker ook omdat ik met Bart Wellens mag werken. Hij heeft er ook enorm veel zin in, we zijn al samen op stage geweest in Mallorca. Het is nu aan mij om te bewijzen wat ik in mijn mars heb. In mijn eerste jaar als prof heb ik me getoond, vorig jaar had ik het moeilijker en is mijn seizoen tegengevallen. Ik had er zelf ook meer van verwacht. Nu wil ik me opnieuw tonen in de winter. Ik denk dat ik vorig jaar te veel en te hard heb gekoerst in de zomer. Ik wilde te veel koersen om te winnen. Die fout mag ik nu niet maken. Ik moet deze periode beschouwen als één lange training. De focus moet liggen op de winter. Daar wil ik zo goed mogelijk presteren. Ik heb geen revanchegevoelens ten opzicht van Marlux-Napoleon Games. Ik wil gewoon weer een goed crossseizoen rijden."
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.