Leerlingen joggen zichzelf fit én slim

Leerlingen joggen zichzelf fit én slim

Een rondje joggen voor de start van de lessen: het zou de concentratie ten goede komen. Foto: dhh

Dilbeek -

Tot het einde van het schooljaar zullen alle leerlingen van Klimop een kwartier per dag extra sporten. Zo wil de school hen helpen om zich fitter te voelen en zich beter te concentreren.

Negen uur 's ochtends op de speelplaats van basisschool De Klimop in Schepdaal. De bel rinkelt, maar de kinderen stappen niet naar de klas. In de plaats daarvan trekken ze hun sportschoenen aan en vertrekken ze voor een kwartiertje joggen rond het schooldomein. Dolenthousiast lopen ze de longen uit hun lijf, om na een kwartier toch naar de klas te gaan en aan de lesdag te beginnen.

Het is de nieuwe manier van werken in De Klimop. Voortaan worden alle 250 leerlingen verplicht om per dag een kwartier te bewegen. “Het idee komt van een lerares, die een interessant artikel had gelezen”, zegt schooldirecteur Erik Walckiers. “Een onderzoek had namelijk uitgewezen dat kinderen die een kwartier per dag sporten, zich fitter voelen en zich beter kunnen concentreren tijdens de les. En daarom nemen wij tot het einde van het schooljaar ook de proef op de som.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio