Co-housing is nieuwe woonvorm met eigen huis en gemeenschappelijke ruimtes

Familie op zoek naar mensen die met haar in groep willen wonen

Familie op zoek naar mensen die met haar in groep willen wonen

Gertjan De Vuyst lanceert samen met vader Jean-Pierre, zus Sigrid, Gratiana Desoete en Katrien De Waegenaere de woonvorm co-housing in Zottegem. Foto: jvw

Zottegem -

Co-housing, samenhuizen, is een nieuwe woonvorm die steeds meer ingang vindt. Nu komt er ook een project in de Rodestraat in Zottegem. Op zondag 22 mei kan je er kennis mee maken.

De initiatiefnemers zijn Gertjan De Vuyst en zijn vader Jean-Pierre.

“Co-housing of samenhuizen is een nieuwe woonvorm waarvan het eerste Belgische project gerealiseerd werd in Vinderhoute. Het opzet is dat iedereen een eigen woning heeft, zoals in een gewone verkaveling, maar als extra is er een gemeenschapshuis waarin ruimtes zitten die door iedereen gebruikt kunnen worden. Ook de tuin zal gemeenschappelijk zijn.”

Op het perceel staan nu twee huizen en die zijn eenzelfde eigendom geworden. Het ene huis wordt afgebroken, het andere bestaande huis wordt het gemeenschappelijke huis.

“We hebben een vergunning gekregen om voor de gemeenschappelijke villa zeven wooneenheden te bouwen langs de straat. Nu is het de bedoeling dat we mensen zoeken die hier willen wonen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio