Bart Wellens: “Neen, ik ga niet meetrainen zoals Sven Nys”

Bart Wellens: “Neen, ik ga niet meetrainen zoals Sven Nys”

Bart Wellens krijgt Gianni Vermeersch onder zijn vleugels: “Ik ga niet meetrainen zoals Nys.” Foto: BELGA

“Wanneer ik uit mijn bed strompel, voel ik me 70 in plaats van 36. Ik ben fysiek en mentaal op. Het wordt tijd om van het leven te genieten.” Bart Wellens, in maart 2015 bij zijn afscheid als veldrijder. En Wellens gisteren als kersvers ploegleider van de – voorlopig – tweemansploeg Steylaerts Cycloteam. “Het kriebelt weer. Nondedju, ik mis het veldrijden wel.”

Er was even sprake van dat Bart Wellens André Boonen, vader van Tom, als vertegenwoordiger bij fietsenconstructeur Ridley zou opvolgen, maar dat kon pas in 2018. En toen waaide het voorstel binnen om sportief manager te worden. De ploeg begint voorlopig bescheiden: het tegel- en badkamerrenovatiebedrijf Steylaerts engageert zich tot één jaar met een optie tot verlenging en het team telt momenteel twee renners, profrenner Gianni Vermeersch en de Nederlandse belofte Maud Kaptheijns. Bedoeling is dat Wellens tegen september vier, vijf renners onder zijn hoede heeft, afhankelijk van andere sponsors die hun wagonnetje aanhaken.

En zo zijn zowel Niels Albert, Sven Nys als Wellens, tenoren van weleer op de fiets, onder dak. “De molen draait verder. Maar ik ga niet meetrainen zoals Sven Nys (teammanager van Telenet-Fidea nvdr.). Op het vlakke lukt het nog redelijk, eens bergop moet ik aan de auto hangen.” (lacht)

Corrigeer