Arnauts staakt strijd tegen Ageas

Arnauts staakt strijd tegen Ageas

Laurent Arnauts Foto: BELGA

De Brusselse advocaat Laurent Arnauts stopt de verschillende juridische procedures die hij was begonnen tegen Ageas over het Fortis-verleden van de verzekeraar. Hij sluit zich aan bij een schikking die Ageas in maart trof met verschillende andere aandeelhoudersvertegenwoordigers.

Dat meldt Ageas donderdag. Het akkoord met Arnauts is een opsteker voor Ageas, want de advocaat vertegenwoordigde naar eigen zeggen zo’n 1.400 Fortis-beleggers. Een tevreden Ageas-CEO Bart De Smet zegt dat de deal ‘de kans vergroot om deze moeilijke en reeds langlopende geschillen volledig en finaal af te sluiten’. Het akkoord met Arnauts heeft geen invloed op het schikkingsbedrag van 1,2 miljard euro en de criteria voor compensatie blijven onveranderd.

Volgens Arnauts verandert de schikking het juridische speelveld fundamenteel. ‘Ik ben zeer tevreden dat door deze steun, mijn klanten in de best mogelijke positie kunnen kiezen voor de schikking indien zij dit wensen. Velen onder hen hebben nog steeds Ageas-aandelen en kunnen dus ook toegevoegde waarde verwachten van een mooie herstart’, luidt het.

Corrigeer

MEER NIEUWS