Thuis-acteur voert actie voor meer treinen in Gentbrugge

Gent - Enkele bekende inwoners van Gentbrugge, onder wie Thuis-acteur Walter Moerermans, voeren mee actie om de NMBS te overtuigen meer treinen te laten stoppen in het station Gentbrugge. De wijk vraagt al meer dan een jaar om extra aansluitingen. Sinds eind 2014 stopt er maar één trein per uur, in plaats van twee.

Wijk zonder trein is een actiegroep die al anderhalf jaar ijvert voor meer treinen in het station Gentbrugge. "Sinds december 2014 stopt er maar één trein per uur, waar dat er vroeger standaard twee waren", zegt woordvoerder Olivier Pintelon. “De pendelaars worden op die manier geconfronteerd met een slechte bediening en lange wachttijden in Gent-Sint-Pieters."

Het stadsbestuur van Gent liet recent nog uitschijnen dat een extra spitstrein in het station van Gentbrugge er opnieuw aankomt in 2017, wanneer de dienstregeling opnieuw aangepast wordt. "Er bestaan dus concrete plannen voor meer bijkomende treinen in Gentbrugge", zegt Pintelon. "Voor ons het ideale moment om de vraag naar meer treinen in de verf te zetten."

De groep wil met het festival Wijk zonder trein haar vragen naar de NMBS kracht bij zetten. De wijk krijgt ook de steun van enkele bekende inwoners uit de buurt: acteur Walter Moeremans (bekend van Kapitein Zeppos, Johan en de Alverman, Flikken en Thuis), gitarist Thomas Vanelslander (o.a. Gorki, Helsinki & Hannelore Bedert) en cartoonist Lectrr. 

In filmpjes dagen zij de bewoners van Gentbrugge uit om een protestlied uit het hoofd te leren of om affiches op te hangen. Op vrijdag 3 juni 2016 vindt het Wijk zonder trein festival plaats vlak bij het station Gentbrugge.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio