KV Oostende strikt toptalent Mathias Bossaerts: "Heb aan mezelf gedacht"

KV Oostende heeft zich verstrekt met de 19-jarige verdediger Mathias Bossaerts. Die komt over van Manchester City, waar hij niet kon doorbreken. Voor de wedstrijd tegen Anderlecht werd Bossaerts meteen ook officieel voorgesteld aan het publiek. "Ik ben heel blij met deze stap. Het is vooral belangrijk om te spelen", aldus de 19-jarige verdediger, die na vier jaar de deur van Engeland achter zich toe trekt. Hij tekent bij Oostende een contract voor drie seizoenen plus optie.

Verdediger Mathias Bossaerts (19) is een gewezen jeugdspeler van Germinal Beerschot en Anderlecht die vier jaar geleden naar Manchester City trok. Daar doorliep hij alle jeugdreeksen, maar doorbreken bij de A-kern lukte niet.

Bossaerts beantwoordt alvast aan het profiel dat KV Oostende zoekt: een stevige, rechtsvoetige verdediger en een jonge Belg. Vroeger werd hij wel eens De Nieuwe Kompany genoemd.

"Ik ben heel blij met deze stap", was de eerste reactie van Bossaerts voor de micro van Play Sports. "Het is vooral belangrijk om te spelen, en hier in België ben ik opnieuw bij mijn familie en vrienden", aldus de verdediger. Bossaerts laat zo wel de kans liggen om te trainen onder Pep Guardiola, die vanaf volgend jaar aan het roer staat van Manchester City. "Dat klopt, maar ik heb aan mezelf gedacht met deze stap. Ik wil nu vooral ervaring opdoen op het veld.

Marc Coucke presenteerde Bossaerts als "een nieuwe Rode Duivel". "Dat is inderdaad mijn ambitie op termijn. Ik heb de laatste tijd minder gespeeld door een blessure, maar nu doe ik alles om terug fit te raken en op het hoogste niveau actief te zijn. Een duo vormen met Denayer zou mooi zijn, ik heb met hem de jeugdreeksen bij City doorlopen."

Franse media hadden eerder ook al over de komst van Baptiste Guillaume gespeculeerd, de Belgische spits waar Lille vorig seizoen 4 miljoen voor betaalde. Die raakt daar niet verder dan de B-kern.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.