Jules Artist doet gitaarmuziek van de sixties herleven

Veertien en helemaal in de ban de The Shadows

Veertien en helemaal in de ban de The Shadows

Foto: ivh

Evergem -

In het zesde leerjaar merkte leerkracht Geert Faes het grote ritmegevoel op van zijn leerling Jullian De Pestel. Dat zette de jonge Sleidingenaar aan om in Evergem les te volgen aan het MUDA, de school voor Muziek en Dans. Dat hij zich daar ontpopte

als sologitarist is niet ongewoon. De jonge kerel focust echter op nummers van The Shadows, een Britse kwartet dat succesvol was in de golden sixties.

Omdat Jullian amper 14 jaar is, is zijn liefde voor de muziek van The Shadows niet evident. “Die voorkeur kwam er nadat ik een gitaar kocht van de 95-jarige Amerikaan Al Caiola. Hij maakte een prachtige cover van Apache, een succesnummer van The Shadows en ook via Youtube botste ik op de muziek van The Shadows. Ik ben helemaal weg van de sfeer en sound van die gitaarmuziek. Mijn prille muzikale carrière begon vorige zomer tijdens de Gentse Feesten.Toen trad ik op als straatmuzikant. Daarna ging het razendsnel. Ik mocht optreden in feestzaal 't Witte Paard in Blankenberge”, zegt Jullian fier.

Zondag 22 mei staat hij op het podium van Eekskenskermis en zaterdag 19 juni viert hij zijn vijftiende verjaardag met een show in zaal De Speye in Nederland.

INFO

Jules Artist. Telefoon 0477-36.42.12. Info en boekingen infojulesartist@gmail.com. Kaarten voor de verjaardagsshow kosten 10 euro, inclusief koffie en gebak. Ook zijn cd kost 10 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio