Na chocolade en koffie nu ook fairtradetrippen

Na chocolade en koffie nu ook fairtradetrippen

Wereldwinkelvoorzitter Johan Heirman (links) looft het initiatief van slager Robby De Rocker: “Bij mijn weten zijn dit de eerste fairtradetrippen in Vlaanderen.” Foto: hls

Sint-Lievens-Houtem / Vlierzele -

Fairtradeproducten als koffie en chocolade zijn intussen al ingeburgerd, maar heb je al gehoord van fairtradetrippen? Slager Robby De Rocker uit Vlierzele biedt ze te koop aan.

Fairtradekoffie, -wijn en -chocolade zijn dankzij de jarenlange inzet van Oxfam Wereldwinkels algemeen goed geworden. Zelfs fairtradezeep en -schoonheidsproducten en zijn geen uitzondering meer, maar van witte fairtradetrippen (ook bekend als witte pensen) hadden we nog nooit gehoord. Tot we een blik wierpen in de koeltoog van Kwaliteitsslagerij Robby & Nathalie in Vlierzele. Daar liggen sinds enkele dagen ambachtelijke trippen met een fairtradelabel.

Komen ze misschien uit het zuidelijk halfrond? “Helemaal niet”, lacht slager Robby De Rocker. “Maar belangrijke ingrediënten zoals de rozijnen en suiker wel. Ik koos voor gezonde en eerlijke ruwe rietsuiker die ik koop in de Houtemse Wereldwinkel. Ik kreeg daardoor het fairtradelabel voor mijn ambachtelijk product.”

Wereldwinkelvoorzitter Johan Heirman looft het initiatief. “Ik ken slager Robby van in de lokale raad voor economie en ik was zeer tevreden met zijn voorstel. Sint-Lievens-Houtem is sinds vorig jaar een officiële fairtradegemeente. Heel wat handelaars verkopen of verbruiken nu eerlijkehandelsproducten uit het zuidelijk halfrond. Robby's witte trippen zijn bij mijn weten de eerste fairtradetrippen in Vlaanderen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio