VROUWENVOETBAL

Topschutter Jana Coryn wil na beker ook nog titel en Sparkle winnen

Topschutter Jana Coryn wil na beker ook nog titel en Sparkle winnen

Foto: VDB

De Best Belgian Female Football Player vzw organiseert op zondag 5 juni vanaf 16 uur in het Oostendse stadhuis de tweede editie van de ‘Best Belgian Female Players’-verkiezing. De beste Belgische speelster krijgt de ‘Trofee the Sparkle’, de beste Belgische doelvrouw mag naar huis met de ‘Trofee Jean-Marie Pfaff’ en de beste Belgische belofte wint de ‘Trofee LVV-BFC’. Vorig jaar won internationale Tessa Wullaert (toen Standard, nu Wolfsburg) de Sparkle.

Dit jaar is naast doelvrouw Diede Lemey (Anderlecht) ook Jana Coryn genomineerd. De speelster van Lierse won dit seizoen al de Beker van België (2-1 winst in de finale tegen Anderlecht dankzij twee goals van Coryn) maar kan daar vanavond ook nog de landstitel en de titel van topschutter aan toevoegen. “De kans dat Lierse nog kampioen wordt is relatief klein, want wij moeten sowieso winnen van Gent en Standard moet verliezen van Anderlecht. En liefst telkens met ruim verschil”, zegt de Waregemse. “Wat de topschutterstitel betreft, ziet het er wel goed uit. Ik sta op 19 goals en mijn concurrente Sanne Schoenmakers (Standard) op 17. En met eventueel de Sparkle kan het echt een prachtig seizoen worden voor mij.”

De ex-speelster van Club Brugge speelt vanavond wel haar laatste match in België. “Ik zit per training elke keer meer dan vier uur in de auto en vanaf volgend seizoen ben ik ook afgestudeerd en moet ik gaan werken. Dat valt niet meer te combineren. Nee, ik word prof bij een club in Duitsland of Frankrijk. De naam maak ik pas later bekend.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S