Hanni voor vier jaar naar Anderlecht: “Meest lucratieve transfer ooit voor KV Mechelen”

Hanni voor vier jaar naar Anderlecht: “Meest lucratieve transfer ooit voor KV Mechelen”

Foto: Photo News

Mechelen -

KV Mechelen en Anderlecht zijn er eindelijk uit over Sofiane Hanni. De 25-jarige spelmaker, die momenteel met vakantie is en ook nog bij de nationale ploeg van Algerije aansluit, tekent een contract van vier seizoenen in het Astridpark, waar hij Dennis Praet moet opvolgen als die zou vertrekken. Dat bevestigde Malinwa vrijdag. “Dit is de meest lucratieve transfer uit de geschiedenis van KV Mechelen”, vertelde voorzitter Johan Timmerman op de clubwebsite.

Hanni speelde twee seizoenen voor Malinwa. Dit seizoen blonk hij uit met 17 goals en 7 assists. Omwille van zijn prestaties werd de 25-jarige Algerijn vorige week maandag bekroond met de Ebbenhouten Schoen, de trofee voor de beste Afrikaanse voetballer of speler van Afrikaanse origine in de Belgische competitie. Eerder werd hij verkozen tot ‘Belgische Leeuw’, een award voor de beste speler van Arabische origine in de Jupiler Pro League.

“Voor KV Mechelen is dit de meest lucratieve transfer uit haar geschiedenis”, aldus KVM-voorzitter Johan Timmermans op de clubwebsite. “Transferbedragen kunnen we niet noemen, maar we hebben het maximum uit de onderhandelingen kunnen halen.”

KV Mechelen haalt Croizet van OHL als vervanger

KV Mechelen heeft zijn opvolger al beet. Yohan Croizet (24) komt over van OHL. Croizet tekent voor drie jaar met optie. De 24-jarige Fransman hielp de Leuvenaars vorig seizoen bij de promotie naar de hoogste voetbalklasse. Met zijn negen doelpunten en vier assists kon hij evenwel het behoud niet afdwingen. Croizet streek via het Franse Metz en de Belgische tweedeklasser Virton in 2014 neer aan den Dreef. Na twee seizoenen trekt hij de deur bij OHL achter zich dicht. “Hij zou Hanni moeten kunnen vervangen”, weet Timmermans.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.