OFFERTE. Wat kost een dakgoot?

© Cullyx

Dakgoten vind je in veel verschillende materialen, met elk hun troeven en nadelen. En uiteraard: een grote impact op de kostprijs. Met de hulp van dakgootspecialist Cullyx bekijken we de prijzen (incl. btw) van verschillende soorten dakgoten.

Standaard dakgoot: vanaf 25 euro per lopende meter

De meest gebruikte materialen zijn pvc, staal, zink en aluminium:

  • Pvc: vanaf 25 euro per lopende meter
  • Staal: vanaf 26 euro per lopende meter
  • Zink: vanaf 30 euro per lopende meter
  • Aluminium: vanaf 30 euro per lopende meter

Ingebouwde dakgoot: vanaf 300 euro per lopende meter

Kies je ervoor om de dakgoten te verbergen in je gevel? Dan timmert een schrijnwerker de dakgoten volledig uit. Dit werkje vraagt veel expertise en tijd.

Vormen

De prijs van afvoerbuizen met een diameter van 87 mm kost gemiddeld 9 euro per meter (incl. btw). Bochten zijn duurder, ze kosten gemiddeld 10 euro per stuk.

De vorm bepaalt niet echt de prijs. De meest gebruikte goten zijn bakgoten en mastgoten. Een bakgoot is een rechthoekige goot met een platte bodem en twee verticale randen. De mastgoot (ook wel hanggoot) heeft de vorm van een halve cirkel, de goot is halfrond.

Plaatsing

Bij renovatiewerken zijn de plaatsingskosten hoger dan bij nieuwbouw. Dit komt door de afbraakwerken. Voor een zinken goot betaal je bijvoorbeeld voor materiaal zonder plaatsing gemiddeld 30 euro per lopende meter. Met plaatsing kan deze prijs snel verdubbeld worden naar 50 à 60 euro per lopende meter (excl. btw).

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over dakgoten. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie