Mama

Instagramfoto van jonge vrouw gaat viraal: “Dit is waarom we borsten hebben”

Instagramfoto van jonge vrouw gaat viraal: “Dit is waarom we borsten hebben”

Een foto op Instagram zetten, is niet altijd zonder gevolgen: Naomi ging slapen met een paar reacties op haar foto. Toen ze ’s ochtends opstond, kon ze amper geloven wat er gebeurd was.

De 21-jarige Naomi Jael Covert zette vorige week onderstaande foto (onderaan dit artikel) op foto-app Instagram. Dat doet ze wel vaker, foto’s delen op die website. Haar foto’s krijgen meestal gemiddeld zo’n 150 likes. Maar voor de foto die ze vijf dagen geleden postte, waren het er plots een heel pak meer. ’s Avonds zette Naomi de foto op Instagram, ’s ochtends had het beeld intussen al meer dan 5.000 likes. En toen de foto werd opgepikt door Instagramacoount ‘empoweredbirthprojects’ ging de foto de hele wereld rond. Naomi kan zelf amper geloven dat de foto zoveel reacties losmaakt.

Op de foto is te zien hoe Naomi op een trouwfeest borstvoeding geeft aan haar baby. Bij de foto zette ze ook nog dat er niets mis is met borstvoeding geven in het openbaar. “Het is normaal”, zegt ze. “Dit is waarom we borsten hebben. God heeft me borsten gegeven om baby’s te kunnen voeden”.

Naomi kreeg naast heel wat likes ook heel wat positieve commentaren op de foto. Maar er kwamen ook negatieve reacties. Niet iedereen vindt het kunnen dat ze jonge vrouw zomaar in het openbaar haar borst bovenhaalt om haar zoontje, TJ genaamd, borstvoeding te geven. Al laat Naomi die niet aan haar hart komen. “Ik ben momenteel niet van plan om te stoppen met borstvoeding te geven.”

Naomi is afkomstig uit het Duitse Vilseck en is getrouwd met een Amerikaanse soldaat. “In Duitsland doen mensen hier niet moeilijk over. Het is normaal. Ik heb in Duitsland zelfs al eens borstvoeding gegeven tijdens een ceremonie in een kerk.”

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees