Geen Belgische fandorpen op EK

Geen Belgische fandorpen op EK

Foto: Photo News

Er zijn geen Belgische fandorpen op het komende EK voetbal in Frankrijk. In de nasleep van de aanslagen in Frankrijk en omwille van de terreurdreiging heeft de Franse politie immers een verbod op samenscholingen van grote supportersschares uitgevaardigd. Fans wordt dan ook aangeraden om naar de (beveiligde en bewaakte) door UEFA georganiseerde officiële ‘Fan Zones’ in de speelsteden te trekken.

“Supporters met tickets voor het EK in Frankrijk wordt ook aangeraden om zich zeker drie uur voor de aftrap van de wedstrijden naar het stadion te begeven”, liet Pieter Maenhout, Fan Relationship manager bij de Belgische Voetbalbond, vrijdag weten. Rugzakken en handtassen mogen niet mee in het stadion en ook pyrotechnisch materiaal (vuurwerk, bommetjes, Bengaals vuur) is uiteraard uit den boze (ook in de steden zelf).

Belgische supporters die vlaggen, trommels of megafoons mee in de stadions willen nemen, hebben die al moeten registreren via 1895, de overkoepelende supportersclub van Belgische fans. Voor de groepswedstrijden van de Belgen in Lyon (op 13 juni tegen Italië) en Bordeaux (18 juni tegen Ierland) werden zo’n 25 à 30 Belgische supportersbussen geregistreerd.

Voor elke wedstrijd van de Belgen stelt 1895 ook een zogenaamde Fans Embassy op - met aanwezigheid van onder meer 1895-verantwoordelijken en iemand van de ambassade - om supporters bij te staan.

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1