Mannen shoppen in sneltempo voor 1.500 euro met gestolen bankkaarten

Mannen shoppen in sneltempo voor 1.500 euro met gestolen bankkaarten

Foto: Photo News

Brussel -

De Brusselse lokale politie heeft donderdag drie mannen opgepakt die aan een heuse “shopping spree” bezig waren met twee gestolen bankkaarten. In minder dan twee uur hadden ze voor meer dan 1.500 euro aangekocht en hadden ze nog eens verschillende honderden euro’s afgehaald aan een bankautomaat. De drie zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket vrijdag.

Een patrouille van de Trekkers, gespecialiseerd in gauwdiefstallen, merkte het trio donderdagnamiddag op vlakbij het rond punt Louiza, toen ze daar voorbijwandelden met verschillende boodschappentassen van dure merken in de hand. De agenten zagen hoe de drie nog verschillende andere winkels aandeden en daar telkens in sneltempo parfum, kleren, schoenen en luxeproducten kochten.

Toen de drie hun aankopen in hun wagen gingen steken, die al boordevol zat, werden ze door de politie opgepakt. In de broekzak van één van de mannen vonden de agenten twee bankkaarten die aan twee verschillende vrouwen toebehoorden. Beide bleken gestolen. Eén ervan was door zijn eigenares achtergelaten in een bankautomaat en was snel geblokkeerd geweest maar de tweede was de dag zelf gestolen van een 80-jarige dame, toen die ermee aankopen deed in een supermarkt. De daders hadden toen ook de pincode van de kaart kunnen zien.

De drie mannen, 38, 35 en 28 jaar oud, werden ter beschikking gesteld van het parket. Twee van hen stonden al gekend voor diefstallen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees