Vossen veranderen kippenhokken in slagvelden

Ook Steve Hoflijk is enkele kippen kwijt. Foto: vrs

Scherpenheuvel-Zichem -

Heel wat inwoners van Scherpenheuvel-Zichem zijn de streken van enkele vossen beu. De dieren beten al tientallen kippen dood. “De natuur komt terug en dat is een goede zaak. Mensen moeten hun kippenren beter beschermen”, klinkt het bij Natuurpunt.

Op de Facebookgroep Ge zaa van Scherpenheuvel-Zichem as ge... regent het klachten van bewoners die hun kippen kwijt zijn. “Ik woon hier al vijf jaar en had nooit problemen. Maar nu zijn mijn kippetjes weg en enkele bleven dood achter”, zegt Ruth.

Ook Steve Hoflijk (41) is intussen vier kippen kwijt. “Ik woon aan de Testeltsesteenweg in Averbode en zet mijn dieren 's nachts vast in het hok. Meer kunnen we niet doen. Al vind ik het natuurlijk wel erg.”

Vooral in de ruime omgeving van de Bredeveldstraat in Zichem stelt zich het probleem, maar ook in Scherpenheuvel en Averbode. In de meeste gevallen ligt er achter de tuinen een bosrijk gebied, de biotoop van de vossen.

Volgens Hendrik Moeremans, woordvoerder van Natuurpunt, moeten de eigenaren vooral de kippenhokken beter beschermen. “En ook eventueel zorgen voor een nachthok waar de vos niet bij kan. De dieren gaan op zoek naar voedsel en je kan de kippen alleen veilig houden door goede bescherming. Vossen zijn natuurlijk ook erg nuttige dieren die heel wat muizen en ratten opeten.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees