Koeke-troef opent begin september op de Markt

Profvoetballer opent horecazaak: “Alles is zelf gemaakt, zelfs de koekjes bij de koffie”

Tearoom Claeverbilck wordt binnenkort Koeke-troef, de zaak van Lukas Van Eenoo en zijn vriendin Ulrike De Craemer. Foto: mvn

Veldegem / Zedelgem -

Voormalig Cercle-voetballer Lukas Van Eenoo en zijn vriendin Ulrike slaan een nieuwe weg in. Op de Markt van Veldegem openen ze een horecazaak. “Voetbal blijft de prioriteit, maar ik zal regelmatig ook zelf de handen uit de mouwen steken.”

De Markt van Veldegem krijgt binnenkort een horecazaak met een bekend gezicht als uitbater. Samen met zijn vriendin Ulrike De Craemer opent Lukas Van Eenoo, die tegenwoordig voor KV Kortrijk voetbalt, een nieuwe zaak in het pand waar voordien tearoom Claeverbilck gevestigd was. Ze willen er scoren met een ontbijt-, lunch en tearoomformule met alleen maar huisgemaakte producten.

Terwijl Van Eenoo op tijd en stond wel zal meehelpen, is Koeke-troef, zoals de zaak gedoopt werd, vooral een project van zijn wederhelft. “Tijdens mijn jeugd deed ik altijd weekendwerk in de horeca, tot ik toerisme ging studeren aan de hogeschool”, zegt De Craemer, die met haar diploma op een bureaujob uitkwam, maar opnieuw voor horeca zou kiezen. “Toen Lukas voor Kortrijk is gaan voetballen, besloot ik om een jaartje bakkerij te volgen. Daarna ben ik aan de slag gegaan bij een bakker, met de bedoeling om ervaring op te doen om uiteindelijk een eigen zaak te beginnen. En toen botsten we per toeval op dit leegstaande pand in Veldegem.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees