Bart De Wever: "Sommige cipiers staan precies aan de verkeerde kant van de celdeur"

"Cipiers staan precies aan de verkeerde kant van de deur". Video: VEK

"Betogen tegen het leger dat dan de boel moet overnemen? Ik vind dat van een cynisme dat niet meer van deze tijd is", zegt Bart De Wever (N-VA) in VTM NIEUWS. "En dan nog eens de boel kort en klein slaan op een kabinet. Sommige van die cipiers staan precies aan de verkeerde kant van de celdeur als je dan ziet."

Een akkoord tussen de cipiers en minister van justitie Koen Geens lijkt na vier weken staking nog altijd niet in de maak. Ondertussen zitten honderden gedetineerde in mensonwaardige omstandigheden opgesloten. N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft dan ook maar weinig begrip voor de acties van de cipiers én de vakbonden.

De Wever omschrijft de staking zelfs als "een cynisme dat niet meer van deze tijd is". "De vakbonden zeggen dat ze de zwaksten beschermen, maar naar de gedetineerden kijkt niemand om."

Ook de cipiers die de inkomhal van het kabinet van Justitieminister Koen Geens (CD&V) kort en klein sloegen, krijgen een sneer van De Wever. "Sommige cipiers staan precies niet aan de juiste kant van van de celdeur."

De Wever vraagt zich verder ook af of het onbeperkt stakingsrecht een goede zaak is. "Albanië is het enige land buiten het onze waar cipiers onbeperkt mogen staken", aldus De Wever, die de cipiers oproept om het algemeen belang voorop te stellen en de problemen aan te pakken. "Als het altijd maar iemand anders is die moet veranderen en hervormen, komen we niet vooruit."

"Geen probleem mét maar bínnen islam"

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever is er "geen probleem met de islam maar wel een extremismeprobleem binnen de islam." De Wever staat dan ook volledig achter de beruchte uitspraak van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon die zei dat "een significant deel van de moslims" feestte na de aanslagen. "Dat negeren heeft geen enkele zin en je moet dat ook durven benoemen", zegt De Wever nu, "maar extremisme nalopen heeft geen enkele zin."

Het integrale interview van Bart De Wever in VTM Nieuws:

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees