ATLETIEKVAL-KAMPIOENSCHAPPENOORDEGEM - Hanne Maudens maakt een serieuze sprong voorwaarts

“Meerkamp blijft prioritair”

“Meerkamp blijft prioritair”

Hanne Maudens: “Dat ik 6,48 meter ver zou springen, was ook voor mij een verrassing.” Foto: Gregory Van Gansen

Wetteren -

Voor verspringster Hanne Maudens was het na afloop van de VAL-kampioenschappen in Oordegem puur genieten. Met 6,48 meter klom de junior van Vlierzele Sportief naar de tweede plaats op de nationale ladder. Met een extra minimum voor het WK er bovenop.

“Het zat er wel aan te komen”, genoot Hanne Maudens in Oordegem nog even na van haar knappe sprong. “Een paar weken geleden vlotte het in Firenze ook goed. Ik richtte me een beetje op de WK-limiet van 6,30 meter. Maar dat ik 6,48 meter ver zou springen, was ook voor mij een verrassing. Toch ga ik me op het WK in Polen beperken tot de meerkamp. De combinatie met verspringen is er niet haalbaar.”

Met haar prestatie moet de atlete van Vlierzele Sportief alleen nog Sandrine Hennart op de nationale ladder laten voorgaan. Na het verspringen haastte Maudens zich naar de start van de 800 meter, waarin ze als zevende eindigde in 2'17"67. “Ik wilde in het vooruitzicht van de zevenkamp wat wedstrijdritme opdoen”, klonk het.

“Zaterdag zal ik er op de IFAM niet bij zijn. Ik moet even voorrang geven aan mijn studies Pedagogische Wetenschappen.”

Verspringer Tobias Capiau (zilver) naderde met 7,56 meter tot op één centimeter van zijn beste sprong ooit.

Arnout Matthys zette met 21"19 in de reeksen van de 200 meter de beste tijd neer, maar meldde zich niet meer voor de finale. De titel ging naar Michael Rossaert, die met 21"22 een nieuw persoonlijk record liep. Dat deed ook Seppe Thys, die met 21"60 het brons veroverde. Timothy Herman, beperkte zich tot één enkele worp in het speerwerpen. De Meetjeslander, die nog steeds enige hinder aan de schouder ondervindt, pakte met 67,35 meter wel zijn achtste Vlaamse titel op rij. Goud was er ook voor Melissa Dupré met een worp van 53,61 meter.

In het hoogspringen bij de vrouwen ging de titel naar Hannelore Desmet met 1,82 meter. Hanne Van Hessche pakte met 1,80 meter zilver. In de 200-meterfinale trok de jonge belofte Manon Depuydt met 23"73 aan het langste eind. De atlete van ACME bleef echter vier honderdsten boven de limiet voor het WK junioren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio