Geraint Thomas blijft Team Sky trouw

Geraint Thomas blijft Team Sky trouw

Foto: AFP

Geraint Thomas heeft een nieuw contract bij Team Sky ondertekend. Dat heeft de Britse wielerformatie maandag bevestigd op zijn website. De 29-jarige Welshman, die al sinds de oprichting van het team in 2010 op de loonlijst staat, was einde contract maar heeft het naar eigen zeggen uitstekend naar zijn zin bij Sky. De Britten maakten de duur van de nieuwe verbintenis niet openbaar, het zou om twee jaar gaan.

“Bijtekenen was een erg makkelijke beslissing”, aldus Thomas, dit seizoen eindwinnaar van de Ronde van de Algarve én Parijs-Nice. “Team Sky voelt als thuis voor mij”, klinkt het bij de Welshman, die zich dit seizoen voor het eerst volledig op het rondewerk focust.

“Ik ben eigenlijk pas net begonnen als het gaat over etappekoersen proberen te winnen. Ik leer voortdurend nieuwe dingen over hoe je daar in vorm voor kan geraken en hoe je een ploeg moet leiden. Mijn doel nu is om in de beste mogelijke vorm aan de start van de Tour de France te verschijnen om ‘Froomey’ (Chris Froome) te ondersteunen”.

Thomas is onder meer tweevoudig olympisch en drievoudig wereldkampioen ploegenachtervolging en pakte vorig jaar ook de zege in de E3 Harelbeke. “Geraint is een van de meest veelzijdige renners ter wereld. Hij won al op de piste, hij won klassiekers en nu wint hij ook etappekoersen”, verduidelijkt teambaas Sir Dave Brailsford. “Ik denk dat het beste voor hem nog moet komen.”

Geraint Thomas blijft Team Sky trouw
Foto: REUTERS
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.