Jongen (16) valt 37 kilogram af in 195 dagen

Antwerpen - De 16-jarige Akram Ahannouch uit Hoboken heeft voor een huzarenstukje gezorgd. In amper 195 dagen viel de tiener 37 kilogram af. Zijn truukje? In ontbloot bovenlijf eten. "Mijn moeder maakte zich grote zorgen", vertelt hij aan ATV.

Akram besefte dat hij te veel woog toen hij een bezoekje aan de dokter bracht. "Hij zei me dat mijn overgewicht gevaarlijk kan zijn", vertelt de moedige tiener, die naar school gaat in Wijnegem. "Ik kon hart-, lever- en nierproblemen krijgen. Mijn moeder maakte zich dan ook grote zorgen. Ze wilde zelfs de koelkast voor mij op slot doen en zo. Ik maak dus met deze transformatie mijn moeder, mijn familie maar ook mezelf blij."

"Extra hapje hoefde niet"

Zonder de hulp van iemand anders bande Akram ongezond eten uit zijn bestaan. Om daarbij te helpen, gooide hij letterlijk zijn eigen lichaam in de strijd. "Het motiveerde mij toen ik tijdens het eten naar mijn eigen lichaam aan het kijken was. Dus trok ik mijn t-shirt uit wanneer ik at. Ik vroeg me af of ik het ok vond dat mijn lichaam al dat eten binnen kreeg. Als je een buik van 37 kilogram over je benen voelt rollen, denk je op zo'n moment dat een hapje extra niet hoeft."

Nu hij al zo ver is geraakt, waar wil Akram eindigen? "Ik wil aan de zee het strand kunnen betreden en mij niet meer hoeven te schamen wanneer ik mijn t-shirt uitdoe. Nu voel ik me alleszins sterker en fitter dan toen ik zoveel woog. Vroeger liep ik een halve kilometer en was ik bekaf, nu denk ik er zelfs over na om een marathon te gaan lopen."

Corrigeer

NIEUWS