Wandelen langs bezienswaardigheden

Wippelgem door ogen van Achiel en Luc De Vos

De klas van onderwijzer wijlen Achiel De Vos met onderaan zittend tweede van rechts leerling Luc De Vos. Foto: ivh

Evergem -

De beleveniswandeling ‘Wippelgem door Vossenogen’, die de stappers langs lokaal erfgoed loodst en gelinkt is aan werk en visie van wijlen Luc De Vos, wordt zondag 29 mei officieel voorgesteld aan het publiek. De tocht van vijf kilometer loopt langs heel wat verborgen pareltjes van de snel evoluerende Evergemse woonkern.

“De wandeling is een initiatief van het Evergemse gemeentebestuur, Wippelgems kermiscomité, Herdenkingscomité Luc De Vos en de Meetjeslandse gidsen”, zegt Freddy Engels (62) van het Herdenkingscomité.

“Ze kadert als derde activiteit in het herdenkingsjaar van onze gewezen dorpsgenoot Luc. Hij zette Wippelgem op de kaart en daarvoor danken we hem uitvoerig. Tijdens de augustuskermis van 2015 werd hij gehuldigd als muzikant en zanger. Drie maanden later werd hij belicht als auteur en mediafiguur. Wippelgem door Vossenogen geeft Luc zijn interesse weer voor de geschiedenis, het erfgoed en de natuur. Die werd opgewekt door zijn onderwijzer en heemkundige wijlen Achiel De Vos. De twee De Vossen waren geen familie, maar Luc kreeg in de toenmalige jongensschool vanaf het derde leerjaar les van Achiel”, zegt Engels.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio