WielrennenEliteTopsport Vlaanderen - Baloise - Kenneth Van Rooy worstelt met geheimzinnige maagkwaal

“De onzekerheid vind ik het ergste”

“De onzekerheid vind ik het ergste”

Kenneth Van Rooy (archieffoto): “Ik kan alleen maar duurtrainingen doen.” Foto: Photo News

Aarschot -

Het zou het begin moeten worden van een veelbelovende carrière, maar voorlopig wordt Kenneth Van Rooy uit Aarschot alleen maar omringd door onzekerheid. Hardnekkige maagproblemen waarvan men de oorzaak niet kent liggen daar aan de basis van.

Vorig jaar was hij uit de Ronde van de Toekomst moeten stappen na een infectie en daarna werd hij op training aangereden door een vluchtende chauffeur waardoor hij moest afzeggen voor het WK in Amerika. Dat was één van zijn doelen van het seizoen. Maar dat waren alleen maar peanuts. Het grote avontuur stond vanaf dit jaar te beginnen bij zijn overgang naar de profs en zijn eerste stappen op het hoogste niveau schenen hem gelijk te geven. De vroegere Kempenaar kon tenslotte toch ook wat adelbrieven voorleggen, zoals winst in de Ronde van Luik en de Topcompetitie, om alleen al maar die te noemen. Talent was onmiskenbaar voorhanden.

Kenneth Van Rooy fietste begin dit seizoen dan ook met de nodige zwier door de Ronde van Qatar en de Ronde van Oman. Maar plotseling zagen we hem niets meer. “Het probleem is dat mijn voedsel bij zware inspanningen, soms zelfs onverteerd, terug naar boven komt en zo kan je natuurlijk niet aan competitie doen”, zegt Van Rooy. “Het zou allemaal te maken hebben met een ontsteking van een klep in mijn maag. Maar hoe je dat kan oplossen... Dat is een ander paar mouwen. Ik ben al van het ene ziekenhuis, via enkele specialisten, naar de andere kliniek gerend. Ik onderging al twee keer een gastroscopie en evenveel scans. Ondertussen wacht ik nog op de resultaten over onder meer voedselintolerantie. Maar het ergste is de onzekerheid.”

Fietsen als een toerist

“De medicatie die ik momenteel inneem zorgt niet echt voor een positief effect. Vroeger reed ik in mijn vrije tijd al eens langs bij wedstrijden in de regio, maar daar heb ik momenteel niet veel zin in.”

“Als je arm of been breekt dan heb je een termijn voor ogen waarbinnen je weer aan de slag kunt, maar in mijn geval is dat helemaal niet zo. Het enige wat ik kan doen is wachten en fietstochtjes maken zoals een toerist, terwijl ik die mensen niet wil beledigen. Ik kan dus alleen maar duurtrainingen doen, maar geen interval gezien grote inspanningen bij mij letterlijk zuur kunnen oprispen.”

“Het enige wat ik kan doen is wachten en hopen dat men zo snel mogelijk de bron van alle kwaad ontdekt. De vraag is hoelang ik het nog kan volhouden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio