Parket sluit Neckermann-winkels op verdenking van gesjoemel

Parket sluit Neckermann-winkels op verdenking van gesjoemel

De klanten stonden voor een gesloten deur onder meer in Stekene. Foto: bfs

Beveren-Waas / Stekene -

Het parket heeft dinsdag vijf filialen van het postorderbedrijf Neckermann.com gesloten. Daaronder ook winkels in Stekene en Beveren. De keten wordt verdacht van gesjoemel met de inboedel van het failliete Depot+, waarvan ze de winkels overnam.

Het Nederlandse postorderbedrijf Neckermann werd in 2014 failliet verklaard, maar startte meteen daarna opnieuw op onder de naam Neckermann.com. Ook het concept van de firma werd aangepast. Voortaan konden er niet alleen online of via een catalogus producten gekocht worden, maar ook in fysieke winkels.

In deze ‘kijkwinkels’ konden klanten hun leveringen ophalen en meteen ook verder shoppen. Om die plannen ook in België te kunnen realiseren, maakten ze in januari van dit jaar bekend dat ze winkels van retailer Depot+ zouden overnemen, onder meer de filialen van Stekene en Beveren.

Maar anderhalve maand na die aankondiging werd Depot+ plots failliet verklaard. Toen de curator ter plaatse ging om de inboedel in beslag te laten nemen en zo de schuldeisers te kunnen terugbetalen, trof die vreemd genoeg leegstaande panden aan. Een maand later openden de winkels onder de Neckermann.com-vlag en bleek een deel van die ‘verdwenen’ inboedel plots weer in de rekken te liggen. Het personeel verklaarde dat de week voor het faillissement de volledige stock en winkelinrichting was weggebracht naar Nederland. “Op basis van de barcodes van de goederen kon de gerechtsdeurwaarder vaststellen dat het wel degelijk om de voorraad ging van Depot+ die nu te koop werd aangeboden door Neckermann.com”, zegt curator Vincent Verlaeckt. “Een ander deel van de verdwenen inboedel hebben we teruggevonden in een verlaten magazijn in Nederland van de zaakvoerder van Depot+.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees