Wereldkampioen Iserbyt verlaat ploeg van Nys: “We wensen iedereen correct te betalen”

Wereldkampioen Iserbyt verlaat ploeg van Nys: “We wensen iedereen correct te betalen”

Foto: BELGA

Eli Iserbyt, de 18-jarige wereldkampioen veldrijden bij de beloften, verlengt zijn aflopende contract bij het Telenet Fidea Cycling Team niet. Dat maakte de ploeg van teammanager Sven Nys woensdag bekend.

“Het is altijd jammer als een goede renner de ploeg verlaat”, zegt Nys, die eerder deze maand de komst van Lars van der Haar kon aankondigen. “Ik heb de voorbije weken een paar zeer goede gesprekken gehad met Eli. Op veel vlakken zaten we op dezelfde lijn. Eli weet ook dat hij qua structuur en omkadering nergens beter zou zijn dan bij ons. Hij bedankte het team expliciet voor de goede begeleiding tijdens de voorbije jaren.”

“We hebben Eli een toekomstgericht plan voorgelegd waarin wij hem op zijn 19e geen onnodige druk wilden opleggen. Dat meerjarenplan voorzag ook ruimte om zijn sport te blijven combineren met zijn studies via o.m. een beperkter crossprogramma en een vergoeding die mee zou evolueren met zijn rol binnen en de verwachtingen van het team”, legt Nys verder uit. “De financiële voorstellen die elders aan Eli werden gedaan, passen niet in de verloningspolitiek van ons team waar we iedereen in verhouding correct wensen te betalen. We hebben met Quinten Hermans en Thijs Aerts nog twee kampioenen bij de beloften in huis, zij worden komend seizoen onze speerpunten.”

Iserbyt kroonde zich op 31 januari tot wereldkampioen bij de beloften tijdens het WK in Heusden-Zolder. De West-Vlaming maakt sinds 2013 deel uit van het Telenet-Fidea Team. Waar zijn toekomst in 2017 ligt, is nog niet bekend.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.