Technopolis stimuleert jongeren om te gaan ondernemen

Technopolis stimuleert jongeren om te gaan ondernemen

Foto: VUM

Mechelen -

Doe-centrum Technopolis in Mechelen heeft woensdag tien nieuwe opstellingen rond ondernemen geopend. De vijf opstellingen van ‘Eigen Baas’ stimuleren jongeren om zelf een zaak op te starten, vijf andere van ‘Grote Baas’ polsen of de jongere het in zich heeft om aan het hoofd van een groot bedrijf te staan. De opstellingen kwamen er in samenwerking met het Agentschap Innoveren en Ondernemen, Vlajo en Unizo.

Nooit startten meer mensen een eigen zaak op. Voor Technopolis is het belangrijk te tonen dat creativiteit, innovatie en ondernemerschap een goede basis vormen voor een eigen zaak. “Onze opstellingen misten een invalshoek die het belang van ondernemen bij jongeren in de kijker zet”, vertelt Ester Blockx, marketing- en communicatiemanager bij Technopolis. “In Technopolis ontdek je wetenschap en technologie op een begrijpbare manier en dus wilden we ook het ondernemen stimuleren. Heb je een goed idee en ben je creatief? Wacht dan niet af maar onderneem zelf iets en werk je idee uit.”

“Jongeren van jongs af aan stimuleren om te gaan ondernemen”

Technopolis ging op zoek naar partners en vond deze in het Agentschap Innoveren en Ondernemen, Vlajo en Unizo. “Het is belangrijk dat jongeren weten dat ondernemerschap een keuze is die ze allemaal kunnen maken”, zegt Ellen Cardon van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. “Technopolis biedt jongeren een goede manier om in contact te komen met ondernemen. Ze krijgen hier verschillende prikkels, daaruit ontstaan ideeën en met die ideeën kunnen ze creatief aan de slag. Je moet jongeren van jongs af aan stimuleren om te gaan ondernemen.”

Enkele jongeren van het Spes Nostra-instituut uit Kuurne wachtten de nieuwe opstellingen niet af en startten zelf een mini-onderneming op, Mr&Mrs. TieBow, een bedrijfje dat omkeerbare vlinderdasjes aan de man brengt en daarmee als Beste Vlajo Mini-onderneming ons land mag vertegenwoordigen op de Europese finale in het Zwitserse Luzern. “Het was leuk om samen iets te ondernemen en iets te bereiken in groep. We gaan ook na dit schooljaar voort met onze onderneming”, klinkt het daar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees