Producent ‘Saison du Lucien’ eist 80.000 euro van concurrent die ‘Cuvée 1976’ maakt

Brouwersoorlog rond feestbier Lucien Van Impe

Brouwer Bart De Wolf en Lucien Van Impe klinken met het officiële feestbier ‘Saison du Lucien’. Foto: hls

Lede / Erpe-Mere -

Er is een juridisch getouwtrek ontstaan over het feestbier dat geserveerd wordt naar aanleiding van de grootschalige viering van Tourwinnaar Lucien Van Impe. Brouwerij De Glazen Toren uit Mere, die een ‘Cuvée 1976’ op de markt wil brengen, kreeg een brief waarin brouwerij Basanina uit Smetlede, die het officiële feestbier Saison du Lucien brouwt, met 80.000 euro schadevergoeding dreigt.

Brouwer Jef Van den Steen van De Glazen Toren uit Mere is woest. “Op vraag van velen heb ik een bier gebrouwen dat gelinkt kan worden aan onze tourwinnaar Lucien Van Impe. Niet als concurrentie van het officiële feestbier uit Smetlede maar omdat ik het als Merenaar niet kan laten om ook eer te betuigen aan onze wielerheld. Lucien is afkomstig uit Mere en wordt deze zomer uitgebreid gevierd in Mere. Maar de voorbije dagen kreeg ik van de advocaat van brouwer Bart De Wolf uit Smetlede een aangetekend schrijven waarin wordt gedreigd met 80.000 euro schadevergoeding als ik het bier op de markt breng. Onbegrijpelijk!”

Brouwer Bart De Wolf van Basanina uit Smetlede bevestigt dat er een juridische procedure is gestart. “Ik kon niet anders want ik heb een exclusiviteitscontract afgesloten met de organisatoren van de Lucien Van Impe-vieringen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees