Batshuayi: “Ik wil het Wilmots zo lastig mogelijk maken”

Batshuayi: “Ik wil het Wilmots zo lastig mogelijk maken”

Foto: Photo News

Michy Batshuayi speelt komende maand op het EK in Frankrijk zijn eerste grote toernooi. In de pikorde voor de positie van diepe spits moet hij sowieso al Romelu Lukaku voor zich dulden en dus lijkt er momenteel voor de spits van Olympique Marseille niet meer dan een invallersrol weggelegd.

Batshuayi heeft echter voor de start van het toernooi nog heel wat trainingen en oefenwedstrijden om de bondscoach aan het twijfelen te brengen. “Ik wil het Wilmots zo lastig mogelijk maken bij zijn keuzes”, vertelde een glimlachende Batshuayi na de training van woensdag. “Het klopt dat er zeker voorin heel wat concurrentie is, met ook nog Christian Benteke en Divock Origi. Maar desondanks schieten we goed met mekaar op. Ik eis ook niets: ik voel me op mijn gemak als joker of als titularis. Ik moet nu hard werken om op termijn de nummer een te worden.”

Met twee doelpunten in drie caps zit Batshuayi momenteel niet aan een onaardig gemiddelde bij de Rode Duivels. Toch was hij een tweetal weken geleden lang niet zeker van zijn plaats in de selectie. Twee jaar geleden greep hij al eens naast het WK en bovendien verkondigde Wilmots in de aanloop naar de selectie dat hij slechts twee spitsen zou meenemen naar Frankrijk. “Ik twijfelde inderdaad of ik er wel bij zou zijn, want Marseille draaide niet dit seizoen. Ik was dan ook verrast toen ik erbij bleek te zijn”, aldus Batshuayi, die 12 mei 2016 niet snel zal vergeten, want die dag werd ook zijn dochtertje geboren.

“Niet zeker dat ik vertrek”

Marseille-coach Franck Passi vertelde eerder al dat “Batsman” na deze zomer de club sowieso zou verlaten. De 22-jarige spits ontkent echter de geruchten. “Het is niet zeker dat ik vertrek bij Marseille, alles is nog mogelijk, ook al was het een teleurstellend seizoen. Ik was vaak beslissend (liefst 23 goals en 10 assists), maar we verloren gewoon te veel wedstrijden.

Batshuayi: “Ik wil het Wilmots zo lastig mogelijk maken”
Batshuayi mocht van de overijverig security de Belgische fans niet groeten Foto: BELGA
Corrigeer

Live uit Frankrijk

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.