Jani en Annelien bezorgen Vier en Vijf beste seizoen in 20 jaar

Jani en Annelien bezorgen Vier en Vijf beste seizoen in 20 jaar

Annelien Coorevits gooide met ‘Temptation’ hoge ogen, terwijl Jani voor algemene hilariteit zorgt met ‘Jani Gaat...’. Foto: Tim De Backer

Dankzij succesprogramma’s als De Mol, maar ook dankzij verrassingen als Auwch en Stukken van Mensen, heeft Vier zijn beste voorjaar in twintig jaar achter de rug. Ook het voorjaar van Vijf was nooit beter. Tijdens het EK voetbal in juni nemen de zenders rust, maar in de zomer blijft het licht voor het eerst branden.

Dat een kijkcijferkanon als De Mol met gemiddeld 1,1 miljoen kijkers – uitgestelde kijkers inbegrepen – het voorjaar van Vier zou opkrikken, was te voorspellen. Toch heb je meer dan één zwaluw nodig om de lente te maken. Vier had die zwaluwen met programma’s die het nog beter deden dan anders: Topdokters, The Sky is the Limit en De Pappenheimers. Bovendien ­waren er ook een paar verrassingen die scoorden: Evy Gruyaert deed het goed met Stukken van Mensen, de transfer van stylist Jani Kazaltzis van Vijf naar Vier voor het ­programma Jani Gaat ... bleek een gouden zet, ook het hier en daar verguisde Auwch met Ben Segers en Axel Daeseleire lokte veel fans. Het was blijkbaar ook verstandig om Komen Eten vroeger te laten starten en­ ­tegenover Thuis en Familie te zetten.

Vier bereikte dit voorjaar 12,8 procent van de 18- tot 54-jarigen, het beste cijfer sinds de start van VT4 in 1997. Vijf scoorde nog beter dan het voorjaar van 2015, waarin ­Karen Damen veel kijkers ­lokte met Perfect? en ook Alle Dagen Seks de ­tongen beroerde. Dankzij Temptation Island, Help, Mijn Man is een Klusser met Geert Hunaerts en Zo Man zo Vrouw met Jani bereikte Vijf gemiddeld 7 procent van de vrouwen tussen 20 en de 49.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees